Ing. Hana Maturová

Doctoral thesis

Hodnocení mykotoxinů v suchých skořápkových plodech.

The Assessment of Mycotoxins in Nuts
Abstract:
Jsou analyzovány zdroje kontaminace suchých skořápkových plodů mykotoxiny (aflatoxiny), včetně faktorů, které působí na tvorbu či snížení výskytu mykotoxinů napříč potravinovým řetězcem. V roce 2010 – 2015 jsou pro monitoring aflatoxinů odebrány vzorky suchých skořápkových plodů (arašídů, mandlí, lískových ořechů, pistácií, kešu ořechů, para ořechů) v různých fázích uvádění na trh a analyzovány akreditovanou …more
Abstract:
There are analysed the sources of mycotoxin (aflatoxin) contamination of nuts, including factors which have effect on production or decrease of mycotoxins through the food chain. In 2010 – 2015 the nuts (peanuts, almonds, hazelnuts, pistachios, cashew nuts, para nuts) are sampled for the aflatoxin monitoring in different stages of displaying on the market and analysed by the acreditated method HPLC …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 1. 2021

Thesis defence

  • Supervisor: prof. Ing. Jan Goliáš, DrSc.
  • Reader: Vojtěch Řezníček, externi, Jiří Mlček, externi, Šárka Hanzelková, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty