Bc. Tomáš David

Master's thesis

Thermo-mechanical Properties, Solvent Retention Capacity and Sensory Quality of Composite Teff-wheat Flour

Abstract:
The main goal of the thesis was to contest popular recommendation of using 30 % mixture of teff flour in baking recipes. The recommended mixture was analysed by using Solvent Retention Capacity AACC International Method 56-11.01 to assess chemical bonding of gluten, damaged starches, pentosans and β-glucans. Mixolab II was used for analysis of thermo–mechanical properties. Same methods were used for …more
 
 
Language used: English
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 4. 2024

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Olga Leuner, Ph.D.
  • Reader: Lucie Jurkaninová, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta tropického zemědělství

Czech University of Life Sciences Prague

Faculty of Tropical AgriSciences

Master programme:
Agri-food Systems and Rural Development

Theses on a related topic

  • No theses on a related topic available.
 
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights
Theses l0lvas l0lvas/2
27/4/2024
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.