Možnosti využití kvasinkových kmenů při výrobě piva – Jan Süss
Jan Süss
Bachelor's thesis
Možnosti využití kvasinkových kmenů při výrobě piva
Using the yeast strains in beer production
Anotácia:
Tato bakalářská práce se zabývá tématem využití kvasinkových kmenů při výrobě piva. V první půli bakalářské práce je uvedena stručná výroba piva, jeho nutriční hodnoty, složení, i suroviny potřebné k jeho výrobě, jmenovitě použití sladu, chmele , vody a kvasinek. Druhá část bakalářské práce je zaměřena na obecný popis kvasinek, jejich rozmnožování a důležitost v potravinářském průmyslu. Po obecném …viacAbstract:
This final thesis is focused on topic of use the yeast strains in beer production. In first part of thesis is descripted brief overview of beer making process, its nutritional values, composition and also inputs needed for its production, namely malt, hops, water and yeast. Following part of thesis considers overall characteristics of yeast strains, their reproduction and their importance in food production …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgronomyBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Využití Saccharomyces cerevisiae pro výrobu piva a vína
Eva Vontrobová -
Využití non-Saccharomyces kvasinek pro výrobu piva a nápojů na bázi piva
David Kij -
Využití non-Saccharomyces kvasinek pro výrobu piva
Tatiana Kochláňová -
Vizuální identita PiTy BEER
Tereza Matoušková -
The Influence of Innovations in Brewing on Beer Consumers' Preferences
Anastasia Boldyreva
Názov
Vložil
Vložené
Práva