Stanovení základních jakostních charakteristik vybraných vzorků kávy, zelené kávy a kávovin – Bc. Žaneta Burianová
Bc. Žaneta Burianová
Diplomová práce
Stanovení základních jakostních charakteristik vybraných vzorků kávy, zelené kávy a kávovin
Determination of the basic quality characteristics of selected samples of coffee, green coffee and coffee substitutes
Anotace:
Diplomová práce byla rozdělena do dvou částí. První teoretická část se zabývá popisem surovin pro výrobu kávy a kávovin. Charakterizuje důležité obsahové látky v kávě jako je kyselina chlorogenové a kofein nebo inulin v kávových náhražkách a popisuje jejich účinky na lidský organismus. Druhá praktická část se zabývá stanovením celkových polyfenolyckých látek pomocí Folin-Ciocalteuova činidla …víceAbstract:
Thesis was divided into two parts. The first theoretical part describes the raw material for the production of coffee and coffee substitutes. It characterizes important substances contained in coffee such as chlorogenic acid and caffeine in coffee or inulin supplements and describes their effects on the human body. The second part deals with the determination of total polyphenols using the Folin …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Jindřiška Kučerová, Ph.D.
- Oponent: Jaroslav Palásek, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
BURIANOVÁ, Žaneta. \textit{Stanovení základních jakostních charakteristik vybraných vzorků kávy, zelené kávy a kávovin}. Online. Diplomová práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/l1kr2f/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Kyselina chlorogenová a její změny při zpracování kávových zrn
Barbora Martincová -
Kyselina chlorogenová a její deriváty v kávových bobech
Markéta Kašparová
Název
Vložil
Vloženo
Práva