Mgr. Bc. Jitka VEJSKALOVÁ

absolventská práce studenta CŽV

Názvy pekařských a cukrářských výrobků v současné češtině

Names of bakery and confectionery products in current Czech
Abstract:
Práce se zabývá názvy pekařských a cukrářských výrobků. Hlavním cílem je sledovat sémantické, motivační a jazykové hledisko pojmů. Předmětem práce je celkem 88 pragmatonym, z toho 19 pekařských a 69 cukrářských. U získaných pragmatonym se pokusíme nastínit jejich původ a vývoj. Důležitým zdrojem pro vznik této práce jsou slovníky, cukrářské a pekařské technologie a Vyhláška o požadavcích na mlýnské …more
Abstract:
The work deals with the names of bakery and confectionery products. The main goal of this work is to follow the semantic, motivational and linguistic aspects of concepts. The subject of the work is a total of 88 pragmatonyms, of which 19 bakery and 69 confectionery. We will try to outline the origin and development of the obtained pragmatonyms. An important source for the creation of this work are …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 6. 2022
Accessible from:: 31. 12. 2999

Thesis defence

  • Supervisor: Doc. PaedDr. Helena Chýlová, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

VEJSKALOVÁ, Jitka. Názvy pekařských a cukrářských výrobků v současné češtině. Plzeň, 2022. závěrečná práce (Bc.). ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI. Fakulta pedagogická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI, Fakulta pedagogická
Vázaný výtisk práce naleznete v Univerzitní knihovně ZČU, více na http://www.knihovna.zcu.cz/kvalifikacni-prace/

University of West Bohemia

Faculty of Education

celoživotní / field:
. / Rozšiřující studium ČJ - Učitelství pro ZŠ

Theses on a related topic