Mgr. Bc. Jitka VEJSKALOVÁ

absolventská práce studenta CŽV

Názvy pekařských a cukrářských výrobků v současné češtině

Names of bakery and confectionery products in current Czech
Anotácia:
Práce se zabývá názvy pekařských a cukrářských výrobků. Hlavním cílem je sledovat sémantické, motivační a jazykové hledisko pojmů. Předmětem práce je celkem 88 pragmatonym, z toho 19 pekařských a 69 cukrářských. U získaných pragmatonym se pokusíme nastínit jejich původ a vývoj. Důležitým zdrojem pro vznik této práce jsou slovníky, cukrářské a pekařské technologie a Vyhláška o požadavcích na mlýnské …viac
Abstract:
The work deals with the names of bakery and confectionery products. The main goal of this work is to follow the semantic, motivational and linguistic aspects of concepts. The subject of the work is a total of 88 pragmatonyms, of which 19 bakery and 69 confectionery. We will try to outline the origin and development of the obtained pragmatonyms. An important source for the creation of this work are …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 6. 2022
Zverejniť od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: Doc. PaedDr. Helena Chýlová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

VEJSKALOVÁ, Jitka. Názvy pekařských a cukrářských výrobků v současné češtině. Plzeň, 2022. závěrečná práce (Bc.). ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI. Fakulta pedagogická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI, Fakulta pedagogická
Vázaný výtisk práce naleznete v Univerzitní knihovně ZČU, více na http://www.knihovna.zcu.cz/kvalifikacni-prace/

University of West Bohemia

Faculty of Education

celoživotní / odbor:
. / Rozšiřující studium ČJ - Učitelství pro ZŠ

Práce na příbuzné téma