Možnosti využití netradičních surovin jako alternativy sladu při výrobě piva – Jiří Vedral
Jiří Vedral
Bachelor's thesis
Možnosti využití netradičních surovin jako alternativy sladu při výrobě piva
Possibilities of using non-traditional raw materials as an alternative to malt in beer production
Abstract:
Tato bakalářská práce se zaměřuje na využití netradičních surovin jako alternativy sladu při výrobě piva. Cílem práce bylo poskytnutí komplexního pohledu na danou problematiku, popsat výrobu piva a netradičních surovin. Dále byla zaměřena na provedení průzkumu trhu se zastoupením netradičních i tradičních surovin v tuzemských obchodních řetězcích.Abstract:
This bachelor's thesis focuses on the use of non-traditional raw materials as an alternative to malt in beer production. The aim of the work was to provide a comprehensive view of the issue, to describe the production of beer and non-traditional raw materials. It was also focused on conducting a market survey of the representation of non-traditional and traditional raw materials in domestic retail …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 4. 2024
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Miroslav Horák, Ph.D.
- Reader: Miloš Jurica, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
VEDRAL, Jiří. \textit{Možnosti využití netradičních surovin jako alternativy sladu při výrobě piva}. Online. Bachelor's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of Horticulture. 2024. Available from: https://theses.cz/id/l23c5f/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / specializace:
Horticulture engineering / Post-harvest technologies and food quality
Theses on a related topic
-
Výroba nealkoholických nápojů z netradičních surovin
Martina Sedláčková -
Netradiční suroviny v gastronomii
Jana Stloukalová -
Oxidační stabilita cereálních směsí s netradiční surovinovou skladbou
Zlata Lysáčková -
Nutriční a technologická charakteristika sušenek s obsahem netradičních surovin
Kristýna Šťastná -
Suroviny na výrobu piva - historie a současnost a jejich benefity pro lidské zdraví
Vlastimil NOHEJL -
Využití netradičních surovin v cukrářské výrobě
Linda Faicová -
Bioaktivní látky u netradičních surovin rostlinného původu
Jana Orsavová -
Mezinárodní obchod ve spřízněných komoditách pivo, slad a chmel
Viktor Charvát