Reformulace z pohledu nutričního terapeuta – Bc. Monika Vychytilová
Bc. Monika Vychytilová
Bachelor's thesis
Reformulace z pohledu nutričního terapeuta
Reformulation from the perspective of a dietitian
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá reformulacemi potravin, které mají za cíl snížit obsah soli, cukru, nasycených mastných kyselin a trans-mastných kyselin v potravinách. Teoretická část shrnuje vliv nadměrného přívodu těchto rizikových živin na zdraví. Popisuje možnosti reformulací v hlavních potravinářských komoditách. Uvádí různé reformulační politiky a jejich účinek na přívod živin a zdravotní stav …moreAbstract:
This bachelor thesis deals with food reformulation which aims to reduce the content of salt, sugar, saturated fats and trans fatty acids in foods. The theoretical section summarizes the effect of excessive negative nutrient intake on health. It describes the possibilities of reformulations in major food commodities. It presents various reformulation policies and their impact on nutrient intake and …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 5. 2021
Identifier:
https://is.muni.cz/th/oc0rw/
Thesis defence
- Date of defence: 11. 6. 2021
- Supervisor: MVDr. Halina Matějová
- Reader: prof. MUDr. Bc. Zuzana Derflerová Brázdová, DrSc.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasaryk University
Faculty of MedicineBachelor programme / field:
Dietitian / Dietitian