Bc. Monika Vychytilová

Bachelor's thesis

Reformulace z pohledu nutričního terapeuta

Reformulation from the perspective of a dietitian
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá reformulacemi potravin, které mají za cíl snížit obsah soli, cukru, nasycených mastných kyselin a trans-mastných kyselin v potravinách. Teoretická část shrnuje vliv nadměrného přívodu těchto rizikových živin na zdraví. Popisuje možnosti reformulací v hlavních potravinářských komoditách. Uvádí různé reformulační politiky a jejich účinek na přívod živin a zdravotní stav …more
Abstract:
This bachelor thesis deals with food reformulation which aims to reduce the content of salt, sugar, saturated fats and trans fatty acids in foods. The theoretical section summarizes the effect of excessive negative nutrient intake on health. It describes the possibilities of reformulations in major food commodities. It presents various reformulation policies and their impact on nutrient intake and …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 5. 2021

Thesis defence

  • Date of defence: 11. 6. 2021
  • Supervisor: MVDr. Halina Matějová
  • Reader: prof. MUDr. Bc. Zuzana Derflerová Brázdová, DrSc.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta

Masaryk University

Faculty of Medicine

Bachelor programme / field:
Dietitian / Dietitian