Reformulace z pohledu nutričního terapeuta – Bc. Monika Vychytilová
Bc. Monika Vychytilová
Bachelor's thesis
Reformulace z pohledu nutričního terapeuta
Reformulation from the perspective of a dietitian
Anotácia:
Tato bakalářská práce se zabývá reformulacemi potravin, které mají za cíl snížit obsah soli, cukru, nasycených mastných kyselin a trans-mastných kyselin v potravinách. Teoretická část shrnuje vliv nadměrného přívodu těchto rizikových živin na zdraví. Popisuje možnosti reformulací v hlavních potravinářských komoditách. Uvádí různé reformulační politiky a jejich účinek na přívod živin a zdravotní stav …viacAbstract:
This bachelor thesis deals with food reformulation which aims to reduce the content of salt, sugar, saturated fats and trans fatty acids in foods. The theoretical section summarizes the effect of excessive negative nutrient intake on health. It describes the possibilities of reformulations in major food commodities. It presents various reformulation policies and their impact on nutrient intake and …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 5. 2021
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/oc0rw/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 11. 6. 2021
- Vedúci: MVDr. Halina Matějová
- Oponent: prof. MUDr. Bc. Zuzana Derflerová Brázdová, DrSc.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasaryk University
Faculty of MedicineBachelor programme / odbor:
Dietitian / Dietitian