Jakub Horák

Diplomová práce

Diagnostika jističů na střední proudy

Diagnostics of Circuit Breakers for Medium Current
Anotace:
Cílem této diplomové práce bylo provést diagnostiku jističů na střední proudy. Diagnostiku jsme prováděli na jističi od společnosti OEZ s.r.o. za pomoci námi vybraných zkoušek a měření. Mezi vybrané patřila zkouška oteplením, měření úbytku napětí na proudovodné dráze a elektrických ztrát, měření vlastních časů jističe, dynamika spínacího mechanismu, vypínání zkratů jističem a mechanická trvanlivost …více
Abstract:
The aim of this thesis is diagnose of MCCB (Moulded case circuit breaker). Diagnosis was performed on the circuit breaker from OEZ Ltd. using our selected tests and measurements. Selected were: temperature test, measuring the voltage drop on current path and power losses, switching times, dynamic of switching system, switching of short circuit currents and mechanical durability.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2012

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 31. 5. 2012
  • Vedoucí: Zdeněk Hytka
  • Oponent: Radek Hrůza

Citační záznam

Plný text práce

Právo: Plné texty vysokoškolských kvalifikačních prací obhájených na Vysoké škole báňské - Technické univerzitě Ostrava jsou uloženy v repozitáři DSpace. Přístup k plným textům mají všichni uživatelé bez omezení. Přístup je omezen pouze ve výjimečných případech, zpravidla z důvodu ochrany duševního vlastnictví. Nepřístupné práce jsou označeny jako closedAccess nebo embargoedAccess. Tištěné verze prácí jsou uloženy v Ústřední knihovně VŠB-TUO a jsou prezenčně přístupné ve studovně diplomových prací. Další nakládání s prací (kopírování, opisy, MVS) se řídí Knihovní a výpůjčním řádem Ústřední knihovny VŠB-TUO.

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: VŠB - Technická univerzita Ostrava

VŠB - Technická univerzita Ostrava

Fakulta elektrotechniky a informatiky

Magisterský studijní program / obor:
Elektrotechnika / Elektroenergetika