Výroba a základní nutriční analýza müsli z netradičních obilovin a jedlých květů – Tereza Šťastná
Tereza Šťastná
Bakalářská práce
Výroba a základní nutriční analýza müsli z netradičních obilovin a jedlých květů
Nutrition Composition of Cereal Mixtures with Edible Flowers
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá výrobou a základní nutriční analýzou müsli z netradičních obilovin a jedlých květů. Teoretická část zahrnuje výrobu cereálních směsí se zaměřením na müsli směsi. Dále je v této části uvedeno chemické složení a stabilita jednotlivých surovinových komponent při tepelné úpravě a skladování. Praktická část obsahuje přípravu müsli z netradičních obilovin a jedlých květů dle zadané …víceAbstract:
This thesis deals with the production and basic nutritional analysis of muesli from non-traditional cereals with edible flowers. The theoretical part involves the production of the cereal mixture with a focus on muesli mixtures. The part of chemical composition of the new components as raw material during the heat treatment and storage are included. The practical part focuses on the preparation of …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2017
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Šťastná, Tereza. Výroba a základní nutriční analýza müsli z netradičních obilovin a jedlých květů. Zlín, 2017. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
-
Oxidační stabilita cereálních směsí s netradiční surovinovou skladbou
Zlata Lysáčková -
Výroba netradičních müsli směsí s jedlými květy a jejich nutriční analýza
Martina Mrázková -
Výroba bezlepkových cereálních směsí s jedlými květy a jejich nutriční analýza
Alžběta Klůzová -
Příprava bezlepkových müsli směsí s jedlými květy a jejich nutriční analýza
Lenka Kostková -
Stanovení vybraných antioxidantů a antioxidační aktivity u směsí müsli s jedlými květy
Kristýna Ondroušková -
Vliv způsobu pěstování vybraného sortimentu rostlin na výnos a kvalitu jedlých květů
Hana Součková -
Návrh receptury bezlepkových müsli tyčinek s přídavkem vlákniny
Zdeňka Prucková -
Výroba netradičních müsli směsí a stanovení jejich základních nutričních parametrů
Petra Horáková