Metody nanášení hydrogelů na povrch ovoce a zeleniny – Bc. Martina Hrabová
Bc. Martina Hrabová
Master's thesis
Metody nanášení hydrogelů na povrch ovoce a zeleniny
Methods of applying hydrogels to the surface of fruit and vegetables
Abstract:
Cílem této diplomové práce bylo vyvinutí metodiky nanášení biopolymerních směsí přímo na povrch vybraných čerstvých potravin, ovoce a zeleniny, a vyhodnocení perspektivy biopolymerní směsi na bázi vaječného bílku. V teoretické části této práce je nastíněna problematika obalového průmyslu a příčiny kažení potravin. Dále jsou popsány metody aplikace biopolymerních povlaků a filmů uplatnitelné v laboratorním …moreAbstract:
The aim of this thesis was to develop a methodology for applying biopolymer mixtures directly onto the surface of selected fresh foods, fruits and vegetables, and to evaluate the prospects of biopolymer mixtures based on egg white. The theoretical part of this thesis outlines the issue of the packaging industry and the causes of food spoilage. Furthermore, methods for the application of biopolymeric …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 4. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 30. 5. 2023
- Supervisor: doc. Mgr. Soňa Hermanová, Ph.D.
- Reader: Eva Vítová, externi
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / specializace:
Food and Beverage Human Nutrition / Food Quality and Safety
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.