Metody nanášení hydrogelů na povrch ovoce a zeleniny – Bc. Martina Hrabová
Bc. Martina Hrabová
Diplomová práce
Metody nanášení hydrogelů na povrch ovoce a zeleniny
Methods of applying hydrogels to the surface of fruit and vegetables
Anotace:
Cílem této diplomové práce bylo vyvinutí metodiky nanášení biopolymerních směsí přímo na povrch vybraných čerstvých potravin, ovoce a zeleniny, a vyhodnocení perspektivy biopolymerní směsi na bázi vaječného bílku. V teoretické části této práce je nastíněna problematika obalového průmyslu a příčiny kažení potravin. Dále jsou popsány metody aplikace biopolymerních povlaků a filmů uplatnitelné v laboratorním …víceAbstract:
The aim of this thesis was to develop a methodology for applying biopolymer mixtures directly onto the surface of selected fresh foods, fruits and vegetables, and to evaluate the prospects of biopolymer mixtures based on egg white. The theoretical part of this thesis outlines the issue of the packaging industry and the causes of food spoilage. Furthermore, methods for the application of biopolymeric …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 30. 5. 2023
- Vedoucí: doc. Mgr. Soňa Hermanová, Ph.D.
- Oponent: Eva Vítová, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / specializace:
Potravinářství a výživa člověka / Jakost a bezpečnost potravin
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.