Bc. Lucie TOMŠÍKOVÁ

Diplomová práce

Vliv modifikace přípravy těsta na vlastnosti bezlepkového fermentovaného pečiva

Influence of Modification of Dough Preparation on Properties of Fermented Gluten-free Bread
Anotace:
Tato diplomová práce je zpracována na téma ?Vliv modifikace přípravy těsta na vlastnosti bezlepkového fermentovaného pečiva?. Zabývá se charakteristikami jednotlivých druhů obilovin používaných pro výrobu bezlepkového fermentovaného pečiva, a dále vhodnou technologií pro jeho výrobu. Praktická část je zaměřena na pekařský pokus, který zkoumá vliv, použití rýžové a pohankové mouky v různých poměrech …více
Abstract:
This diploma thesis is focused on the evalutation of dough mixing modification on quality of fermented-gluten-free bread." It deals with the characteristics of each type of cereal used for making fermented gluten-free bread, and appropriate technology for its production. The practical part is focused on the design of baking test for evaluation of various proportion of rice and buckwheat flour in mixtures …více
 

Klíčová slova

celiakie rýže pohanka fermentace
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2013
Zveřejnit od: 2. 5. 2013

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

TOMŠÍKOVÁ, Lucie. Vliv modifikace přípravy těsta na vlastnosti bezlepkového fermentovaného pečiva. Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2013

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 2. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe