Porovnání masných výrobků s alternativními výrobky pro vegetariány a vegany – Dominika Hájková
Dominika Hájková
Bachelor's thesis
Porovnání masných výrobků s alternativními výrobky pro vegetariány a vegany
Comparison of meat products with alternative products for vegetarians and vegans
Abstract:
Tepelně opracované masné výrobky jsou nejrozmanitější skupinou masných výrob-ků. U spotřebitelů patří mezi nejvíce oblíbené produkty. V úvodu je popsáno zpracování masa jako základní surovina pro jejich výrobu. Následují technologické operace zpraco-vání masa pro výrobky. Jsou zde taky popsány využívané přísady v masném průmyslu, které z větší části ovlivňují údržnost. Další část se věnuje alternativní …moreAbstract:
Heat-treated meat products are the most diverse group of meat products. It is one of the most popular products for consumers. The introduction describes the processing of meat as a basic raw material for their production. The following are technological operati-ons of meat processing for products. There are also described the ingredients used in the meat industry, which for the most part affect the …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2022
Thesis defence
- Date of defence: 7. 6. 2022
- Supervisor: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
- Reader: Lukáš Dvořák, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HÁJKOVÁ, Dominika. \textit{Porovnání masných výrobků s~alternativními výrobky pro vegetariány a~vegany}. Online. Bachelor's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2022. Available from: https://theses.cz/id/l518zo/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Změna tvrdosti materiálu vlivem tepelného opracování
Tomáš Holý -
Vliv tepelného opracování hlíz různých odrůd brambor na jejich senzorickou jakost
Klaudie Adamíková -
Porovnání rozdílné technologie výroby trvanlivého tepelně opracovaného masného výrobku
Eliška Knoblochová -
Mikroorganismy kontaminující tepelně opracované masné výrobky
Tereza Zelinková -
Využití metody tyndalace pro výrobu tepelně opracovaných masných výrobků
Alžběta Vítková -
Aplikace kolagenu do tepelně opracovaných masných výrobků
Markéta Pirunčíková -
Zhodnocení jakostních parametrů tepelně opracovaných masných výrobků s přídavkem masa nutrie říční
Nela Tesařová -
Mikroorganismy jako kontaminanty drobných tepelně opracovaných masných výrobků
Pavlína Dočekalová