Porovnání masných výrobků s alternativními výrobky pro vegetariány a vegany – Dominika Hájková
Dominika Hájková
Bakalářská práce
Porovnání masných výrobků s alternativními výrobky pro vegetariány a vegany
Comparison of meat products with alternative products for vegetarians and vegans
Anotace:
Tepelně opracované masné výrobky jsou nejrozmanitější skupinou masných výrob-ků. U spotřebitelů patří mezi nejvíce oblíbené produkty. V úvodu je popsáno zpracování masa jako základní surovina pro jejich výrobu. Následují technologické operace zpraco-vání masa pro výrobky. Jsou zde taky popsány využívané přísady v masném průmyslu, které z větší části ovlivňují údržnost. Další část se věnuje alternativní …víceAbstract:
Heat-treated meat products are the most diverse group of meat products. It is one of the most popular products for consumers. The introduction describes the processing of meat as a basic raw material for their production. The following are technological operati-ons of meat processing for products. There are also described the ingredients used in the meat industry, which for the most part affect the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 7. 6. 2022
- Vedoucí: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
- Oponent: Lukáš Dvořák, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Změna tvrdosti materiálu vlivem tepelného opracování
Tomáš Holý -
Vliv tepelného opracování hlíz různých odrůd brambor na jejich senzorickou jakost
Klaudie Adamíková -
Porovnání rozdílné technologie výroby trvanlivého tepelně opracovaného masného výrobku
Eliška Knoblochová -
Mikroorganismy kontaminující tepelně opracované masné výrobky
Tereza Zelinková -
Aplikace kolagenu do tepelně opracovaných masných výrobků
Markéta Pirunčíková -
Zhodnocení jakostních parametrů tepelně opracovaných masných výrobků s přídavkem masa nutrie říční
Nela Tesařová -
Využití metody tyndalace pro výrobu tepelně opracovaných masných výrobků
Alžběta Vítková -
Mikroorganismy jako kontaminanty drobných tepelně opracovaných masných výrobků
Pavlína Dočekalová