Současná indická kuchyně a její vliv na britskou gastronomii – Bc. Tereza Benetková
Bc. Tereza Benetková
Bachelor's thesis
Současná indická kuchyně a její vliv na britskou gastronomii
Contemporary Indian Cuisine and Its Infuence On British Gastronomy
Abstract:
Předkládaná bakalářská práce, jak již napovídá její samotný název, pojednává o současné indické kuchyni a jejím vlivu na britskou gastronomii. V teoretické části práce jsou vymezeny základní pojmy související s indickou a britskou gastronomií; je zde stručně popsán historický vývoj Indie a její gastronomie ve vztahu k Velké Británii. Analytická část obsahuje cílený dotazník zaměřený na zjištění popularity …moreAbstract:
The present Bachelor's Dissertation, as its name already suggests, deals with the contemporary Indian cuisine and its influence on the British gastronomy. The theoretical part of the thesis defines the essential terms connected with the Indian and British gastronomy; including a brief introduction to the Indian history and gastronomy in relation to the United Kingdom. The analytical part of the paper …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2021
Identifier:
https://is.vsh.cz/th/nuscw/
Thesis defence
- Date of defence: 1. 6. 2021
- Supervisor: Mgr. Lucie Bartošová
- Reader: Mgr. Dana Kolářová, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- no one
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola hotelová v PrazeInstitute of Hospitality Management in Prague
Bachelor programme / field:
Hospitality Management, Tourism and Marketing / Hospitality Management
Theses on a related topic
-
The influence of immigrants from British ex-colonies on English gastronomy in metropolitan London
RADANA HALLAL -
The influence of immigrants from British ex-colonies on English gastronomy in metropolitan London
RADANA HALLAL -
Ruské restaurace v Praze
Valeriya Domnina -
Podnikatelský plán na založení židovské restaurace
Veronika Stránská -
KARTOFFELN ODER ERDÄPFEL? DIE HÄUFIGKEIT VON AUSTRIAZISMEN IN DEN SPEISEKARTEN ÖSTERREICHISCHER RESTAURANTS
Katrin VÖGERLOVÁ -
Menu engineering and its use in gastronomy
Zdeněk Juráň -
A comparative analysis of linguistic devices used in English-written menus
Jiří DYTRICH -
Menu engineering a jeho využití v gastronomii
Monika Frkousová