Mikrobiologie syrového mléka a vybraných mléčných výrobků – Michaela BEZÁNYIOVÁ
Michaela BEZÁNYIOVÁ
Bakalářská práce
Mikrobiologie syrového mléka a vybraných mléčných výrobků
Microbiology of raw milk and selected dairy products
Anotace:
Mléko je díky svému složení významnou součástí stravy lidí. Cílem bakalářské práce bylo vypracovat literární rešerši zabývající se mikrobiotou syrového kravského mléka a mléčných výrobků. Práce shrnuje problematiku primární a sekundární kontaminace mléka mikroorganismy a zabývá se vnitřními i vnějšími faktory, které růst mikroorganismů ovlivňují. Zvláštní pozornost je věnována mastitidám, které jsou …víceAbstract:
Milk is an important part of the human diet due to its composition. The aim of the bachelor thesis was to create a review focused on the microbiota of raw cow's milk and dairy products. The thesis summarizes the ways of primary and secondary microbial contamination of milk and describes the intrinsic and extrinsic factors influencing the growth of microorganisms. A particular attention is focused on …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 8. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 12. 9. 2022
- Vedoucí: doc. MVDr. Lucie Hasoňová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
BEZÁNYIOVÁ, Michaela. \textit{Mikrobiologie syrového mléka a vybraných mléčných výrobků}. Online. Bakalářská práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Fakulta zemědělská a technologická. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/l5qvtw/.
Jak správně citovat práci
BEZÁNYIOVÁ, Michaela. Mikrobiologie syrového mléka a vybraných mléčných výrobků. České Budějovice, 2022. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Fakulta zemědělská a technologickáJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Fakulta zemědělská a technologickáBakalářský studijní program / obor:
Zootechnika / Zootechnika
Práce na příbuzné téma
-
Charakter komoditní vertikály mléko - mléčné produkty
Alice Bínová -
Nepasterizované mléko: zdraví nebo risk?
Barbora Koblížková -
Mikrobiota gastrointestinálního traktu ve vztahu k obezitě
Petra Lörincziová -
Střevní mikrobiota a imunitní systém
Martina Jurásková -
Mikrobiota tlustého střeva koní
Veronika Stejskalová -
Střevní mikrobiota jako faktor vzniku obezity
Pavla Štoková -
Střevní mikrobiota a Crohnova choroba
Martina Řezanková -
Mikrobiota masných výrobků
Michaela Nerádová
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Složky
Soubory
Bulánová, L.
14. 9. 2022