In vitro sledování metabolismu sójových isoflavonů – Bc. Erik Norbert Leško
Bc. Erik Norbert Leško
Bakalářská práce
In vitro sledování metabolismu sójových isoflavonů
In vitro monitoring of the soybean isoflavone metabolism
Abstract:
This thesis deals with the determination of isoflavones and their degradation kinetics in real samples of rumen fluid. Studied isoflavones include daidzein , glycitein , genistein and their glycosylated forms. However, glycosides were not present in the analysed samples. The formation of equol, bacterial metabolite converted from daidzein, which shows the highest estrogen and antioxidant activity among …víceAbstract:
Táto bakalářská práce se věnuje stanovení isoflavonů a kinetice jejich odbourávání v reálném vzorku bachorové tekutiny přežvýkavců. Mezi zkoumané isoflavony patří daidzein, glycitein, genistein a jejich glykosylované formy. Glykosylované formy se ve zkoumaných vzorcích nenacházely. Dále byla sledována tvorba equolu, bakteriálního metabolitu vytvořeného z prekurzoru daidzeinu, který vykazuje nejvyšší …více
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2016
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/j5xbk/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 1. 6. 2016
- Vedoucí: doc. Mgr. Tomáš Kašparovský, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasarykova univerzita
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Aplikovaná biochemie / Aplikovaná biochemie
Práce na příbuzné téma
-
Sledování hladin jetelových isoflavonoidů v ruminální tekutině v bioreaktoru v přítomnosti objemovém typu krmiva
Kateřina Kailová -
Sledování změn hladiny fytoestrogenů v ruminální tekutině
Adéla Osičková -
Stanovení fytoestrogenů v ruminální tekutině
Hana Kuchaříková -
Fytoestrogenní látky v krmivech a v trávicím traktu býložravců
Erik Norbert Leško -
Sledování změn hladiny fytoestrogenů v ruminální tekutině
Adéla Osičková -
Isoflavony v trávicím traktu krav
Kateřina Hanáková -
Equol a funkční potraviny
Kateřina Jahodová -
Hladiny equolu a isoflavonů v jogurtech v závislosti na jejich dávce v krmivu
Martin Štěpánek