Vliv způsobu odkalení moštů na výslednou jakost vín révy vinné – Bc. Martin Šachinger
Bc. Martin Šachinger
Master's thesis
Vliv způsobu odkalení moštů na výslednou jakost vín révy vinné
The influence of the method of sediment removal on the final quality of grapevine wines
Anotácia:
Diplomová práce je zaměřena na způsob odkalení moštů a následný vliv na senzorický a analytický profil vín révy vinné. Teoretická část popisuje látkové složení révového moštu, turbiditu, způsoby odkalení a prostředky využívané k čiření hroznových moštů. V experimentální části byl proveden pokus, při kterém byly vytvořeny tři varianty. Každá varianta obsahovala čtyři různé způsoby odkalení moštu. Při …viacAbstract:
This diploma thesis is focused on method of sludge removal and consequent influence on sensory and analytical profile of grapevine wines. The theoretical part describes the substance composition of grape must, turbidity, methods of sludge removal and means used to clarify grape musts. In the experimental part, an attempt was made to create three variants. Each variant contained four different ways …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / odbor:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology
Práce na příbuzné téma
-
Hodnocení způsobu lisování na množství kalových částic v moštu
Šimon Jančura -
Vliv odtěžení sedimentů na kvalitu vody vodního díla Baška
Iveta Martínková -
Vliv použitých kvasinek na aromatický profil výsledného vína u odrůdy Sauvignon blanc.
Lenka Havelková -
Vliv stabulace na aromatický profil odrůdy Ryzlink vlašský
Ondřej Tichý -
Teplá stabulace a její vliv na aromatický profil vína
Petra Domanská -
Vliv kvasinkové kultury na aromatický profil bílých vín
Anna Fráňová -
Vliv termínu odlistění na aromatický profil vína Sauvignon blanc.
Radek Šťastný -
Vliv metod odkalení moštu na senzorický a analytický profil vín révy vinné
Vít Nevěděl