PCR detekce geneticky modifikované sóji v potravinách a krmivech – Nikola CHADIMOVÁ
Nikola CHADIMOVÁ
Bakalářská práce
PCR detekce geneticky modifikované sóji v potravinách a krmivech
PCR detection of genetically modified soybean in food and feed
Anotace:
Geneticky modifikované organismy, jejichž genetická výbava byla cíleně pozměněna získávají vlastnosti, které dříve neměly. Jedním z hlavních důvodů těchto cílených genetických úprav u rostlin je odolnost vůči herbicidům. Zejména u sóji se využívá modifikace na odolnost k herbicidu glyfosátu. Dosud stále nebyla prokázána bezpečnost potravin vyrobených z geneticky modifikovaných plodin či z živočišných …víceAbstract:
Genetically modified organisms which genetic equipment has been specifically targeted of have been acquiring properties they did not have before. One of the main reasons for this aimed genetic modification in plants is herbicide resistance. Especially in soy case is used the modification to resist to glyphosate. The safety of the food which has been made of genetically modified crops or products of …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Irena Hoštičková
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
CHADIMOVÁ, Nikola. \textit{PCR detekce geneticky modifikované sóji v potravinách a krmivech}. Online. Bakalářská práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/l73oee/.
Jak správně citovat práci
CHADIMOVÁ, Nikola. PCR detekce geneticky modifikované sóji v potravinách a krmivech. Č. Budějovice, 2019. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zdravotně sociální fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zdravotně sociální fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zdravotně sociální fakultaBakalářský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Zdravotní laborant
Práce na příbuzné téma
-
Metoda CRISPR/Cas9 a její využití pro genetické modifikace kmenových buněk
Eliška Svobodová -
Genetické modifikace u nekódujících RNA pomocí metody CRISPR/Cas9
Matej Jasík -
Mikroorganismy jako předmět genetické modifikace a jejich využití v potravinářství
Tatiana Korobkova -
Genové úpravy sinic pro degradaci plastů
Alžběta Kubíková -
Multiplexní PCR pro stanovení GMO v potravinách a krmivech
Dominika Egermajerová -
Detekce GMO v potravinách a krmivech pomocí PCR
Dominika ŠKRNOVÁ -
Využití multiplexní PCR pro detekci GMO v potravinách a potravinářských surovinách
Kateřina Augustynková -
Stanovení GMO v potravinách a krmivech monitorovací multiplexní PCR
Anna Rodionova
Název
Vložil
Vloženo
Práva