Vliv přídavku bylin na kvalitu fermentačního procesu při výrobě piva – Martin Buchta
Martin Buchta
Bachelor's thesis
Vliv přídavku bylin na kvalitu fermentačního procesu při výrobě piva
Influence of the addition of herbs on the quality of the fermentation process in beer production
Abstract:
Pivovarské kvasinky Saccharomyces jsou v pivovarském průmyslu ovlivňovány několika faktory. Jedná se především o nasycení mladiny kyslíkem, teploty při kterých jsou vedeny fermentace, nebo při kterých jsou kvasinky skladovány. Dále osmotický tlak odvíjející se především od hustoty připravené mladiny a extraktivních látek v ní obsažených, které pocházejí převážně ze sladu a chmele. Nejdůležitějším aspektem …moreAbstract:
The brewer's yeast Saccharomyces is influenced by several factors in the brewing industry. These are mainly the oxygen saturation of the wort, the temperatures at which fermentations are conducted or at which the yeast are stored. Furthermore, the osmotic pressure depends mainly on the density of the prepared wort and the extractive substances contained therein, which come mainly from malt and hops …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 23. 4. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 22. 5. 2023
- Supervisor: Ing. Karel Štěrba, Ph.D.
- Reader: Pavel Braný, Ing.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BUCHTA, Martin. \textit{Vliv přídavku bylin na kvalitu fermentačního procesu při výrobě piva}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2023. Available from: https://theses.cz/id/l88vkz/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme:
Food Quality and Processing of Agricultural Products
Theses on a related topic
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights