Anfisa Korniusha

Bachelor's thesis

Přerušovaný půst a jeho vliv na organismus

Intermittent fasting and its effect on the human organism
Anotácia:
Půst, který zahrnuje dobrovolné omezení nebo přerušení příjmu potravy a tekutin po určitou dobu, má bohatou historii a stále je praktikován z různých důvodů, včetně náboženských, lékařských a rituálních. V současnosti je mnoho moderních přístupů k půstu, které reflektují aktuální zdravotní trendy a výzkumy. Tyto inovativní metody zahrnují nové strategie výživy, zaměřené na podporu fyzického i duševního …viac
Anotácia:
í citlivosti na insulin a celkového metabolismu. Na druhou stranu, snížení hladiny hormonu melatoninu může narušit přirozenou synchronizaci našeho těla s okolním světem a ovlivnit naše denní funkce a duševní pohodu. Je nezbytné individuálně zhodnotit, zda je IF pro konkrétního jedince vhodný, s ohledem na jeho možné dopady na hormonální rovnováhu a nervový systém. Pro některé osoby může být IF prospěšný …viac
Abstract:
Fasting, which involves voluntary restriction or cessation of food and fluid intake for a certain period, has a rich history and is still practiced for various reasons, including religious, medical, and ritualistic purposes. Currently, there are many modern approaches to fasting that reflect current health trends and research. These innovative methods include new nutrition strategies aimed at supporting …viac
Abstract:
l, considering its potential impacts on hormonal balance and the nervous system. For some people, IF may be beneficial, while for others, it may be inappropriate or even harmful. The relationship between IF and cardiovascular health is also being discussed, with some studies suggesting potential benefits, such as reducing cholesterol levels, insulin, and suppressing inflammation, which could be beneficial …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 3. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: Ing. Barbora Burešová, Ph.D.
  • Oponent: Klára Cejpová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů

Czech University of Life Sciences Prague

Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources

Bachelor programme:
Food and Nutrition

Práce na příbuzné téma

 
Názov
Vložil
Vložené
Práva
Theses l89sjt l89sjt/2
26. 3. 2024
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.