Možnosti využití netradičních druhů ovoce pro výrobu produktů zachovávajících kusovitost ovoce – Bc. Karolína Kuželová
Bc. Karolína Kuželová
Master's thesis
Možnosti využití netradičních druhů ovoce pro výrobu produktů zachovávajících kusovitost ovoce
Utilization of uncommon fruit species for production of fruit preserving products
Abstract:
Netradiční druhy ovoce zahrnuté v této diplomové práci – rakytník řešetlákový (Hippophae rhamnoides), moruši černou (Morus nigra), dřín obecný (Cornus mas) a kdouli obecnou (Cydonia oblonga), by se v dnešní době daly považovat za nedoceněnou komoditu. Důležitým faktem je jejich obsah bohatých nutričních benefitů, které jsou mnohdy nahrazovány i složitými cestami. Přitom tyto ovocné druhy můžeme potkávat …moreAbstract:
The non-traditional fruits included in this diploma thesis – sea buckthorn (Hippophae rhamnoides), black mulberry (Morus nigra), cornelian cherry (Cornus mas) and quince (Cydonia oblonga), could nowadays be considered as an underappreciated commodity. An important fact is their content of rich nutritional benefits, which are often replaced in complicated ways. Surprisingly, we can meet these fruit …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Lukáš Zíka, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KUŽELOVÁ, Karolína. \textit{Možnosti využití netradičních druhů ovoce pro výrobu produktů zachovávajících kusovitost ovoce}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2021. Available from: https://theses.cz/id/lb33f2/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food and Nutrition
Theses on a related topic
-
Evaluation of life cycle and nutrient content of Jamaican field crickets (Gryllus assimilis) reared on the dried rapeseed protein
Daniela Slavíková -
Nutritional and bioactive components of fresh sprouts of selected crop species
Agnes Aba Abakah -
Influence of drying on final content of capsaicinoids in selected varieties of chili peppers
Cesar Orlando Fonseca Cruz -
Netradiční ovoce jako zdroj aktivních látek pro výrobu kosmetiky
Karolína Poláková -
Výroba šťáv z netradičních druhů ovoce
Matěj Mach -
Stanovení biologicky aktivních látek v ovoci
Zultsetseg SENGEE -
Ovoce a zelenina a výživa seniorů
Markéta Vorlíčková -
Ovoce u diabetu mellitu 2. typu
Anna Nováčková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights