Bc. Nela Martinková

Diplomová práce

Stanovení obsahu cukrů ve vzorku pomocí 4-kanálového enzymatického biosenzoru

Determination of sugar content in sample by means of 4-channel enzyme biosensor
Abstract:
The aim of this work was the preparation and optimization of 4-channel enzyme biosensor for determination of sugars in wine. The biosensor was based on an immobilization of four enzymes on surfaces of working electrodes available on the screen printed electrode: glucose oxidase, pyranose oxidase, fructose dehydrogenase, invertase and glucosa isomerase. Thus modified sensor was placed in the automated …více
Abstract:
Náplňou tejto práce bolo teda vytvorenie a optimalizácia 4-kanálového enzýmového bio-senzoru pre stanovenie cukrov vo víne. Boli využité enzýmy glukóza oxidáza, pyranóza oxidáza, invertáza, fruktóza dehydrogenáza a glukóza izomeráza, ktoré spracovávajú zodpo-vedajúce substráty za tvorby produktov využiteľných pri elektrochemickej detekcii. Tieto enzýmy boli imobilizované na povrch pracovných elektród …více
 
 
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2016

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 1. 6. 2016
  • Vedoucí: Mgr. Karel Lacina, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta

Masarykova univerzita

Přírodovědecká fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Biochemie / Analytická biochemie

Práce na příbuzné téma