Texturní vlastnosti jednotlivých částí jatečného drůbežího těla – Bc. Simona Welszarová
Bc. Simona Welszarová
Master's thesis
Texturní vlastnosti jednotlivých částí jatečného drůbežího těla
Texture characteristics of the different parts of the poultry carcass
Anotácia:
Tato diplomová práce se zabývá texturními vlastnostmi jednotlivých částí jatečného těla drůbeže – stehenních a prsních řízků. Byla měřena smyková síla Meullnet-Owens Razor Shear (MORS), pomocí přístroje Tiratest 27 025. Smyková síla u prsních a stehenních řízků byla měřena u tří různých typů chovu, a to chovu konvenčního, farmářského a pomalého výkrmu. Měření bylo prováděno na vzorcích s rozdílným …viacAbstract:
This thesis deals with the textural properties of individual parts of poultry carcasses thigh and breast cuttings. The shear force of Meullnet-Owens Razor Shear (MORS) was measured using a Tiratest 27 025 instrument. The shear force of breast and thigh cutlets was measured in three different types of rearing, namely conventional, farmed and slow fattening. The measurements were carried out on samples …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 1. 6. 2022
- Vedúci: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
- Oponent: Hana Mášová, MVDr.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.