Radim Helešic

Bakalářská práce

Vliv autochtonních a komerčních kvasinek na senzorické vlastnosti vína

The Impact of Autochthonous and Commercial Yeasts on the Sensory Properties of Wine
Anotace:
Cílem mé bakalářské práce bylo průběžně sledovat vývoj jednotlivých vín. Největší pozornost byla věnována zejména aromatickému profilu vín a míře ovlivnění jednotlivými typy sudů a různými kombinacemi autochtonních kvasinek v porovnání s kvasinkou komerční. V literární části jsou uvedeny obecné informace o vinných kvasinkách, které vína ovlivňují pozitivně či negativně a také informace o kvasinkách …více
Abstract:
This bachelor thesis seeks to observe the development of various wines. The most attention was given to their aroma profiles, the scale of influence of different types of barrels and the different combinations of autochthonous yeasts in comparison to commercial yeast. The literary review presents general information about wine yeasts that positively or negatively influence wine and information about …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Michal Kumšta, Ph.D.
  • Oponent: Jiří Kopeček, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta