Vliv autochtonních a komerčních kvasinek na senzorické vlastnosti vína – Radim Helešic
Radim Helešic
Bachelor's thesis
Vliv autochtonních a komerčních kvasinek na senzorické vlastnosti vína
The Impact of Autochthonous and Commercial Yeasts on the Sensory Properties of Wine
Abstract:
Cílem mé bakalářské práce bylo průběžně sledovat vývoj jednotlivých vín. Největší pozornost byla věnována zejména aromatickému profilu vín a míře ovlivnění jednotlivými typy sudů a různými kombinacemi autochtonních kvasinek v porovnání s kvasinkou komerční. V literární části jsou uvedeny obecné informace o vinných kvasinkách, které vína ovlivňují pozitivně či negativně a také informace o kvasinkách …moreAbstract:
This bachelor thesis seeks to observe the development of various wines. The most attention was given to their aroma profiles, the scale of influence of different types of barrels and the different combinations of autochthonous yeasts in comparison to commercial yeast. The literary review presents general information about wine yeasts that positively or negatively influence wine and information about …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2022
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Michal Kumšta, Ph.D.
- Reader: Jiří Kopeček, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HELEŠIC, Radim. \textit{Vliv autochtonních a~komerčních kvasinek na senzorické vlastnosti vína}. Online. Bachelor's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of Horticulture. 2022. Available from: https://theses.cz/id/ld7yjf/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / specializace:
Horticulture engineering / Vinohradnictví a vinařství
Theses on a related topic
-
Fermentační schopnost autochtonních kvasinek izolovaných z regionu VOC Modré Hory
David Klaudy -
Optimization of bioinformatic pipeline for analysis of ITS regions using Illumina technique to determine composition and diversity of molds and yeasts in stool
Hana Vanovčanová -
Optimization Of Izolation Of RNA From Yeasts For The Purpose Of Transcription Analysis
Valin Lay -
Možnost rozlišování klinicky významných kvasinek pomocí Ramanovy spektroskopie
Miroslava Hrabovská -
Charakteristika kvasinek rodu Saccharomyces využívaných v technologiích
Katarína Krescanková