Radim Helešic

Bachelor's thesis

Vliv autochtonních a komerčních kvasinek na senzorické vlastnosti vína

The Impact of Autochthonous and Commercial Yeasts on the Sensory Properties of Wine
Abstract:
Cílem mé bakalářské práce bylo průběžně sledovat vývoj jednotlivých vín. Největší pozornost byla věnována zejména aromatickému profilu vín a míře ovlivnění jednotlivými typy sudů a různými kombinacemi autochtonních kvasinek v porovnání s kvasinkou komerční. V literární části jsou uvedeny obecné informace o vinných kvasinkách, které vína ovlivňují pozitivně či negativně a také informace o kvasinkách …more
Abstract:
This bachelor thesis seeks to observe the development of various wines. The most attention was given to their aroma profiles, the scale of influence of different types of barrels and the different combinations of autochthonous yeasts in comparison to commercial yeast. The literary review presents general information about wine yeasts that positively or negatively influence wine and information about …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2022

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Michal Kumšta, Ph.D.
  • Reader: Jiří Kopeček, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta