Vliv autochtonních a komerčních kvasinek na senzorické vlastnosti vína – Radim Helešic
Radim Helešic
Bakalářská práce
Vliv autochtonních a komerčních kvasinek na senzorické vlastnosti vína
The Impact of Autochthonous and Commercial Yeasts on the Sensory Properties of Wine
Anotace:
Cílem mé bakalářské práce bylo průběžně sledovat vývoj jednotlivých vín. Největší pozornost byla věnována zejména aromatickému profilu vín a míře ovlivnění jednotlivými typy sudů a různými kombinacemi autochtonních kvasinek v porovnání s kvasinkou komerční. V literární části jsou uvedeny obecné informace o vinných kvasinkách, které vína ovlivňují pozitivně či negativně a také informace o kvasinkách …víceAbstract:
This bachelor thesis seeks to observe the development of various wines. The most attention was given to their aroma profiles, the scale of influence of different types of barrels and the different combinations of autochthonous yeasts in comparison to commercial yeast. The literary review presents general information about wine yeasts that positively or negatively influence wine and information about …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Michal Kumšta, Ph.D.
- Oponent: Jiří Kopeček, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Fermentační schopnost autochtonních kvasinek izolovaných z regionu VOC Modré Hory
David Klaudy -
Optimization of bioinformatic pipeline for analysis of ITS regions using Illumina technique to determine composition and diversity of molds and yeasts in stool
Hana Vanovčanová -
Optimization Of Izolation Of RNA From Yeasts For The Purpose Of Transcription Analysis
Valin Lay -
Optimization of production and stabilization of biologically active substances from some yeasts and microalgae and their mixed cultures
Samuel Šimanský