Bc. Vít Markovič
Bakalářská práce
Potraviny nového typu
Novel foods
Anotace:
Cílem této práce bylo podat základní informace o schválených potravinách nového typu. Teoretická část shrnuje základní informace o těchto potravinách, jejich rozdělení, možný zdravotní přínos, výrobu a užití. Praktická část uvádí vyhodnocení průzkumu zabývajícího se názory respondentů na tento druh potravin.Abstract:
The aim of this thesis was to provide basic information about approved novel foods. The theoretical part summarizes the basic information about these foods, their distribution, possible health benefits, processing and use. The practical part presents the evaluation of research dealing with the respondents' views on this kind of food.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 8. 2014
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/eoyx7/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 12. 9. 2014
- Vedoucí: doc. MUDr. Jan Šimůnek, CSc.
- Oponent: Mgr. Aleš Peřina, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasarykova univerzita
Lékařská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Nutriční terapeut
Práce na příbuzné téma
-
Uvádění na trh potravin s využitím hmyzího proteinu jako potraviny nového typu: návrh a rozpočet marketingové strategie.
Helena Ukropcová -
Potraviny nového typu tzv. superpotraviny
Lucie Hellebrandová -
Přístup spotřebitelů v České republice k hmyzu jako potravině nového typu
Karolína Bartáková -
Potraviny nového typu na českém trhu
Katarína MIKLOŠOVÁ -
Právní úprava potravin nového typu v rámci EU
Lucie Šálková -
Nové potraviny v Evropě
Martina Vysoudilová -
BIOPOTRAVINY A POTRAVINY NOVÉHO TYPU Z HLEDISKA NUTRICE A OCHRANY ZDRAVÍ SPOTŘEBITELE
Jaroslava DUBNOVÁ -
Aspekty spotřeby potravin v EU a vliv globalizace
Jindřich Kubů