Fyzikálně chemické vlastnosti těsta z různých druhů rýžových mouk – Bc. Petr Majar
Bc. Petr Majar
Master's thesis
Fyzikálně chemické vlastnosti těsta z různých druhů rýžových mouk
Physicochemical Properties of Dough from Different Rice Flours
Abstract:
Cílem diplomové práce bylo optimalizovat přídavek vody do rýžových těst připravených z různých druhů rýžových mouk v poměru mouka-voda 1:1, 1:0,6, 0,6:1. V práci byly použity tyto rýžové mouky: červená, černá, hnědá, polohrubá, hladká a bíla lepivá o rozměru rýžových zrn 0,0625-0,225 mm zjištěné na základě sítové analýzy. Fyzikálně-chemické parametry byly hodnoceny na základě měření reologických aAbstract:
The aim of this thesis was to optimise water addition into rice dough, prepared using different ratio of rice flour-water (1:1; 1:0.6; 0.6:1). Various types of rice flour were used: red, black, brown, medium grind, fine grind and sticky white rice flour. Granulation of rice grains was 0.0625-0.225 mm according to sieve analysis. Physico-chemical parameters were evaluated on the bases of rheological
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 3. 5. 2019
Thesis defence
- Supervisor: doc. Mgr. Barbora Lapčíková, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Majar, Petr. Fyzikálně chemické vlastnosti těsta z různých druhů rýžových mouk. Zlín, 2019. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
-
Problémy analýzy velikosti částic submikronového WC prášku pomocí metody laserové difrakce mokrou cestou
Alfréd Barsch -
Vývoj aproximační metody obrazové analýzy pro měření distribuce velikosti částic ve farmacii
Lenka Libosvárová -
Vliv přídavku enzymu na reologické vlastnosti bezlepkového těsta a pečiva
Vikendra Dabash