Ing. Josef Soukup

Doctoral thesis

Změny lipidů při zpracování a skladování potravin z hlediska jejich nutriční a senzorické jakosti

Changes of lipids during processing of food in terms of nutritional and sensory quality
Abstract:
V posledních desetiletích došlo z důvodu změny stravovacích návyků a globalizaci trhu s potravinami k výrazné změně v užívání různých druhů tuků a olejů. Oleje bývají ve srovnání s tuky náchylnější k oxidaci, která patří mezi hlavní reakce vedoucí k degradaci lipidů. Práce je zaměřena jak na tuky a oleje nejčastěji používané v teplé či studené kuchyni (řepkový, slunečnicový a rýžový olej a vepřové …more
Abstract:
In recent decades, due to changes in eating habits and the globalization of the food market, there has been a significant change in the use of various types of fats and oils. Compared to fats, oils tend to be more susceptible to oxidation, which is one of the main reactions leading to lipid degradation. The work is focused both on fats and oils most often used in hot or cold kitchen (rapeseed, sunflower …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 2. 2023

Thesis defence

  • Supervisor: prof. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů
 
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights
Theses li30zd li30zd/2
26/2/2023
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.