Adam Kurka

Bachelor's thesis

Vliv různých teplotních profilů na senzorické a analytické parametry bílých vín

Influence of temperature profiles on analytic and sensory parameters of white wines
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou vlivu teplotních profilů na analytické a senzorické parametry bílých vín. Literární část popisuje alkoholovou fermentaci a kvasinky. Poté se věnuje řízené fermentaci, současným regulačním systémům, chemickému složení vína a možnému vlivu teploty na jednotlivé látky a jejich projevy. Experimentální část se zabývá popisem realizovaného pokusu. Byly založeny …more
Abstract:
The purpose of this Bachelor thesis is to discuss the issue of the influence of temperature profiles on analytic and sensory parameters of white wines. The literature review describes alcohol fermentation and yeast. This part focuses on controlled fermentation, contemporary regulatory systems, chemical content of wine and on the potential influence of temperature on particular substances and their …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 7. 5. 2018

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta