Vliv různých teplotních profilů na senzorické a analytické parametry bílých vín – Adam Kurka
Adam Kurka
Bachelor's thesis
Vliv různých teplotních profilů na senzorické a analytické parametry bílých vín
Influence of temperature profiles on analytic and sensory parameters of white wines
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou vlivu teplotních profilů na analytické a senzorické parametry bílých vín. Literární část popisuje alkoholovou fermentaci a kvasinky. Poté se věnuje řízené fermentaci, současným regulačním systémům, chemickému složení vína a možnému vlivu teploty na jednotlivé látky a jejich projevy. Experimentální část se zabývá popisem realizovaného pokusu. Byly založeny …moreAbstract:
The purpose of this Bachelor thesis is to discuss the issue of the influence of temperature profiles on analytic and sensory parameters of white wines. The literature review describes alcohol fermentation and yeast. This part focuses on controlled fermentation, contemporary regulatory systems, chemical content of wine and on the potential influence of temperature on particular substances and their …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 7. 5. 2018
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KURKA, Adam. \textit{Vliv různých teplotních profilů na senzorické a~analytické parametry bílých vín}. Online. Bachelor's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of Horticulture. 2018. Available from: https://theses.cz/id/ljilj4/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / field:
Horticultural Engineering / Viticulture and Viniculture
Theses on a related topic
-
Studium změn jakostních parametrů v průběhu zrání hroznů a jablečnomléčné fermentace vín.
Miroslav Horák -
Technologie výroby vína pomocí řízené a spontánní fermentace
Hana Svobodová -
Vliv malolaktické fermentace na aromatický profil červeného vína.
Radek Veselý -
Association of proteomic markers with body composition
Pavel Hruška -
Optimization of bioinformatic pipeline for analysis of ITS regions using Illumina technique to determine composition and diversity of molds and yeasts in stool
Hana Vanovčanová -
E. A. Poe, The Raven, Analysis of Sixteen Czech Translations Based on Philosophy of Composition
Michaela Hudečková -
Optimal Composition of International Equity Portfolio
Zhenhua Xiao -
The Effect of Ploidy on the Brain Cellular Composition of Sterlet Fish
Tobias LERNHARDT