Studium středně dlouhých nasycených mastných kyselin v technologii vín se zbytkovým cukrem – Bc. Michal Černoch
Bc. Michal Černoch
Master's thesis
Studium středně dlouhých nasycených mastných kyselin v technologii vín se zbytkovým cukrem
Study of medium-chain saturated fatty acids in the technology of wines with residual sugar
Abstract:
Diplomová práce pojednává o problematice inhibice alkoholové fermentace pomocí aplikace středně dlouhých nasycených mastných kyselin (MCFA). Literární rešerše se zabývá problematikou středně dlouhých nasycených mastných kyselin, alkoholovou fermentací a metabolismem karbonylových sloučenin. Jako design experimentu byly 3 metody inhibice alkoholového kvašení a jejich vliv na tvorbu karbonylových sloučenin …moreAbstract:
The diploma thesis deals with the issue of inhibiting alcoholic fermentation using the application of medium-chain saturated fatty acids (MCFA). In the literature research, he deals with medium-chain saturated fatty acids, the metabolism of carbonyl compounds. The design of the experiment was 3 methods of inhibiting alcoholic fermentation and their effect on the formation of carbonyl compounds and …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 5. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 5. 6. 2023
- Supervisor: prof. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
- Reader: Miloš Vidlář, Ing.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ČERNOCH, Michal. \textit{Studium středně dlouhých nasycených mastných kyselin v~technologii vín se zbytkovým cukrem}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of Horticulture. 2023. Available from: https://theses.cz/id/lk9726/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / specializace:
Horticulture engineering / Viticulture and Viniculture
Theses on a related topic
-
Použití nasycených vyšších mastných kyselin v technologii vína
Klára Chvalinová -
Použití nasycených vyšších mastných kyselin v technologii a skladování vína
Magdaléna Tomková -
Možnosti aplikace mastných kyselin při ukončení alkoholové fermentace
Michal Černoch -
Faktory ovlivňující separační a aplikační vlastnosti membrán při dynamické cross-flow filtraci
Tereza Kremličková -
Hodnocení cross-flow filtračních modulů ve vinařských technologiích
Martin Dubina -
Oxid siřičitý ve vinařské technologii.
Lubomír Ivičič -
Látky vázající oxid siřičitý ve víně
Martina Petrjánošová -
Oxid siřičitý v technologických postupech přípravy vína
Katarína ANETOVÁ