Výroba kombuchy z netradičních surovin – Bc. Pavla Adamíková
Bc. Pavla Adamíková
Diplomová práce
Výroba kombuchy z netradičních surovin
Production of kombucha from unusual raw materials
Anotace:
Cílem této diplomové práce bylo zjistit, zda se klasická kombucha z černého čaje s přídavkem sacharózy významně liší ve složení, antioxidačních vlastnostech a senzorických vlastnostech v porovnání s kombuchami vyrobenými z netradičních alternativních surovin a jak se takto připravené kombuchy liší mezi sebou. Alternativní kombuchy byly vyrobeny z medu, hroznové a jablečné šťávy a z bylinek – meduňky …víceAbstract:
The aim of this diploma thesis was to investigate whether classic black tea kombucha with added sucrose differs significantly in composition, antioxidant properties and sensory properties compared to kombuchas made from non-traditional alternative ingredients and how the kombuchas prepared in this way differ from each other. The alternative kombuchas were made from honey, grape and apple juice and …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 15. 5. 2023
- Vedoucí: Ing. Karel Štěrba, Ph.D.
- Oponent: Pavel Braný, Ing.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.
Název
Vložil
Vloženo
Práva