Zuzana Bláhová

Bakalářská práce

Antioxidační vlastnosti houby \kur{Cordyceps} sinensis během procesu\nl{} simulovaného trávení

Antioxidant properties of \kur{Cordyceps} sinensis during \kur{in vitro} digestion proces
Anotace:
Tato bakalářská práce se věnuje charakteristice houby Cordyceps sinensis, antioxidační aktivitě a metodám, kterými ji lze stanovit, v neposlední řadě také všeobecnému popisu gastrointestinálního traktu a modelům trávení in vitro. V praxi byl proveden simulovaný proces trávení in vitro se vzorkem obsahující Cordyceps sinensis. Následně byla pomocí třech spektrálních metod stanovena antioxidační aktivita …více
Abstract:
This bachelor thesis deals with the characteristics of the fungus Cordyceps sinensis, antioxidant activity and methods by which it can be determined and, last but not least, the general description of the gastrointestinal tract and in vitro digestion models. In practice, a simulated process of digestion in vitro was performed with a sample containing Cordyceps sinensis. Subsequently, the antioxidant …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 6. 2023
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Bláhová, Zuzana. Antioxidační vlastnosti houby \kur{Cordyceps} sinensis během procesu\nl{} simulovaného trávení. Pardubice, 2023. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická