Antioxidační vlastnosti houby \kur{Cordyceps} sinensis během procesu\nl{} simulovaného trávení – Zuzana Bláhová
Zuzana Bláhová
Bachelor's thesis
Antioxidační vlastnosti houby \kur{Cordyceps} sinensis během procesu\nl{} simulovaného trávení
Antioxidant properties of \kur{Cordyceps} sinensis during \kur{in vitro} digestion proces
Abstract:
Tato bakalářská práce se věnuje charakteristice houby Cordyceps sinensis, antioxidační aktivitě a metodám, kterými ji lze stanovit, v neposlední řadě také všeobecnému popisu gastrointestinálního traktu a modelům trávení in vitro. V praxi byl proveden simulovaný proces trávení in vitro se vzorkem obsahující Cordyceps sinensis. Následně byla pomocí třech spektrálních metod stanovena antioxidační aktivita …moreAbstract:
This bachelor thesis deals with the characteristics of the fungus Cordyceps sinensis, antioxidant activity and methods by which it can be determined and, last but not least, the general description of the gastrointestinal tract and in vitro digestion models. In practice, a simulated process of digestion in vitro was performed with a sample containing Cordyceps sinensis. Subsequently, the antioxidant …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 6. 2023
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BLÁHOVÁ, Zuzana. \textit{Antioxidační vlastnosti houby $\backslash$kur$\{$Cordyceps$\}$ sinensis během procesu$\backslash$nl$\{\}$ simulovaného trávení}. Online. Bachelor's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2023. Available from: https://theses.cz/id/ll5qo8/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Bláhová, Zuzana. Antioxidační vlastnosti houby \kur{Cordyceps} sinensis během procesu\nl{} simulovaného trávení. Pardubice, 2023. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Metabolismus resveratrolu v modelu tlustého střeva
Lucie Nová -
Sledování produkce methanu během simulovaného bachorového trávení krmiva v bioreaktoru <I>in vitro</I>
Martin Klimiček -
In vitro trávení pšenice a pšeničných výrobku a jeho vliv na obsah karotenoidů
Kateřina Mysíková -
Stravitelnost živin metodou in vitro v různých dietách pro psy
Květa Šimků -
Srovnání kvality proteinu psích granulí na základě in vitro stravitelnosti proteinu
Adéla Kůrková -
Validace využitelnosti standardizovaného statického in vitro trávicího modelu pro mléčné matrice s ohledem na proteasovou a lipasovou aktivitu
Markéta Pedlíková -
In vitro stravitelnost škrobu pšenice ve vztahu k trávení drůbeže
Viktorie Špičková -
In-vitro sledování adaptace ruminální mikroflóry v závosloti na krmivu
Marie Vaškůjová