Antioxidační vlastnosti houby \kur{Cordyceps} sinensis během procesu\nl{} simulovaného trávení – Zuzana Bláhová
Zuzana Bláhová
Bakalářská práce
Antioxidační vlastnosti houby \kur{Cordyceps} sinensis během procesu\nl{} simulovaného trávení
Antioxidant properties of \kur{Cordyceps} sinensis during \kur{in vitro} digestion proces
Anotace:
Tato bakalářská práce se věnuje charakteristice houby Cordyceps sinensis, antioxidační aktivitě a metodám, kterými ji lze stanovit, v neposlední řadě také všeobecnému popisu gastrointestinálního traktu a modelům trávení in vitro. V praxi byl proveden simulovaný proces trávení in vitro se vzorkem obsahující Cordyceps sinensis. Následně byla pomocí třech spektrálních metod stanovena antioxidační aktivita …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with the characteristics of the fungus Cordyceps sinensis, antioxidant activity and methods by which it can be determined and, last but not least, the general description of the gastrointestinal tract and in vitro digestion models. In practice, a simulated process of digestion in vitro was performed with a sample containing Cordyceps sinensis. Subsequently, the antioxidant …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 6. 2023
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
BLÁHOVÁ, Zuzana. \textit{Antioxidační vlastnosti houby $\backslash$kur$\{$Cordyceps$\}$ sinensis během procesu$\backslash$nl$\{\}$ simulovaného trávení}. Online. Bakalářská práce. Pardubice: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/ll5qo8/.
Jak správně citovat práci
Bláhová, Zuzana. Antioxidační vlastnosti houby \kur{Cordyceps} sinensis během procesu\nl{} simulovaného trávení. Pardubice, 2023. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Metabolismus resveratrolu v modelu tlustého střeva
Lucie Nová -
Sledování produkce methanu během simulovaného bachorového trávení krmiva v bioreaktoru <I>in vitro</I>
Martin Klimiček -
In vitro trávení pšenice a pšeničných výrobku a jeho vliv na obsah karotenoidů
Kateřina Mysíková -
Stravitelnost živin metodou in vitro v různých dietách pro psy
Květa Šimků -
Srovnání kvality proteinu psích granulí na základě in vitro stravitelnosti proteinu
Adéla Kůrková -
Validace využitelnosti standardizovaného statického in vitro trávicího modelu pro mléčné matrice s ohledem na proteasovou a lipasovou aktivitu
Markéta Pedlíková -
In vitro stravitelnost škrobu pšenice ve vztahu k trávení drůbeže
Viktorie Špičková -
In-vitro sledování adaptace ruminální mikroflóry v závosloti na krmivu
Marie Vaškůjová