Stanovení antioxidační aktivity v mléce malých přežvýkavců – Bc. Andrea Kosáčková
Bc. Andrea Kosáčková
Master's thesis
Stanovení antioxidační aktivity v mléce malých přežvýkavců
Determination of antioxidant activity in milk of small ruminants
Abstract:
Pravidelná konzumace potravin bohatých na přírodní antioxidační složky je jednou z možností, jak chránit lidský organismus před oxidačním stresem. Tato nežádoucí situace nastává v případě nerovnovážného stavu mezi volnými radikály a antioxidačním obranným systémem. Antioxidační sloučeniny podporují a posilují obranný mechanismus našeho organismu, minimalizují riziko rozvoje civilizačních chorob …moreAbstract:
Regular consumption of foods rich in natural antioxidant components is one of the options to protect the human body from oxidative stress. This undesirable situation occurs in the case of an imbalance between free radicals and the antioxidant defense system. Antioxidant compounds support and strengthen the defense mechanism of our organism, minimize the risk of developing civilization diseases …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 4. 2022
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KOSÁČKOVÁ, Andrea. \textit{Stanovení antioxidační aktivity v~mléce malých přežvýkavců}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2022. Available from: https://theses.cz/id/lm3v42/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food and Nutrition
Theses on a related topic
-
Antioxidant activity of hot water infusions and subcritical water extracts from teas and tea-like plants
Kateřina Berková -
Investigation of appropriate disposal methods of seagrass biomass with the focus on Posidonia oceanica
Jan Faktor -
Hygienické parametry syrového kravského mléka ve vztahu k použité dezinfekci mléčné žlázy.
Pavla PEŠLOVÁ -
Vztah mezi kvalitativními parametry kozího mléka, jeho technologickými vlastnostmi a kvalitou finálního produktu.
Jana Kalová -
Antioxidant activity of Ghanaian underutilized crops
Adéla Pěnkavová -
Antioxidant activity of hot water infusions and subcritical water extracts from teas and tea-like plants
Kateřina Berková -
Antioxidant activity of various fractions of subcritical water extracts obtained from tea and tea-like plants
Asad Walayat -
Recidivující aftózní stomatitida a oxidační stres
Lucie Masopustová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights