Stanovení antioxidační aktivity v mléce malých přežvýkavců – Bc. Andrea Kosáčková
Bc. Andrea Kosáčková
Diplomová práce
Stanovení antioxidační aktivity v mléce malých přežvýkavců
Determination of antioxidant activity in milk of small ruminants
Anotace:
Pravidelná konzumace potravin bohatých na přírodní antioxidační složky je jednou z možností, jak chránit lidský organismus před oxidačním stresem. Tato nežádoucí situace nastává v případě nerovnovážného stavu mezi volnými radikály a antioxidačním obranným systémem. Antioxidační sloučeniny podporují a posilují obranný mechanismus našeho organismu, minimalizují riziko rozvoje civilizačních chorob …víceAbstract:
Regular consumption of foods rich in natural antioxidant components is one of the options to protect the human body from oxidative stress. This undesirable situation occurs in the case of an imbalance between free radicals and the antioxidant defense system. Antioxidant compounds support and strengthen the defense mechanism of our organism, minimize the risk of developing civilization diseases …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KOSÁČKOVÁ, Andrea. \textit{Stanovení antioxidační aktivity v~mléce malých přežvýkavců}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/lm3v42/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Antioxidant activity of hot water infusions and subcritical water extracts from teas and tea-like plants
Kateřina Berková -
Investigation of appropriate disposal methods of seagrass biomass with the focus on Posidonia oceanica
Jan Faktor -
Hygienické parametry syrového kravského mléka ve vztahu k použité dezinfekci mléčné žlázy.
Pavla PEŠLOVÁ -
Vztah mezi kvalitativními parametry kozího mléka, jeho technologickými vlastnostmi a kvalitou finálního produktu.
Jana Kalová -
Antioxidant activity of Ghanaian underutilized crops
Adéla Pěnkavová -
Antioxidant activity of hot water infusions and subcritical water extracts from teas and tea-like plants
Kateřina Berková -
Antioxidant activity of various fractions of subcritical water extracts obtained from tea and tea-like plants
Asad Walayat -
Recidivující aftózní stomatitida a oxidační stres
Lucie Masopustová
Název
Vložil
Vloženo
Práva