Zdravotní aspekty konzumace potravin s obsahem akrylamidu – Bc. Lucie Ambrozová
Bc. Lucie Ambrozová
Bakalářská práce
Zdravotní aspekty konzumace potravin s obsahem akrylamidu
Human health affected by the consumption of acrylamide in food
Anotace:
Bakalářská práce popisuje účinky akrylamidu na lidský organismus. Akrylamid patří mezi látky karcinogenní pro člověka, velmi nebezpečné jsou jeho neurotoxické účinky. Práce se zabývá také vznikem a eliminací akrylamidu v rizikových potravinách. Mezi tyto potraviny patří především hranolky, brambůrky a káva. Součástí práce je dotazníkové šetření týkající se konzumace potravin s potencionálním obsahem …víceAbstract:
Bachelor's thesis describes the effects of acrylamide on human health. Acrylamide belongs among the substances which are carcinogenic to humans and exhibits dangerous neurotoxic effects. The pathways of formation of akrylamide in fous and the risk of its elimination were discussed in this work. French fries, potato chips and coffee were foods being the most exposed food material. The consumption of …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 7. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 24. 8. 2015
- Vedoucí: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Ambrozová, Lucie. Zdravotní aspekty konzumace potravin s obsahem akrylamidu. Pardubice, 2015. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Speciální chemicko-biologické obory / Zdravotní laborant
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.