Bc. Lucie Ambrozová

Bachelor's thesis

Zdravotní aspekty konzumace potravin s obsahem akrylamidu

Human health affected by the consumption of acrylamide in food
Abstract:
Bakalářská práce popisuje účinky akrylamidu na lidský organismus. Akrylamid patří mezi látky karcinogenní pro člověka, velmi nebezpečné jsou jeho neurotoxické účinky. Práce se zabývá také vznikem a eliminací akrylamidu v rizikových potravinách. Mezi tyto potraviny patří především hranolky, brambůrky a káva. Součástí práce je dotazníkové šetření týkající se konzumace potravin s potencionálním obsahem …more
Abstract:
Bachelor's thesis describes the effects of acrylamide on human health. Acrylamide belongs among the substances which are carcinogenic to humans and exhibits dangerous neurotoxic effects. The pathways of formation of akrylamide in fous and the risk of its elimination were discussed in this work. French fries, potato chips and coffee were foods being the most exposed food material. The consumption of …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 7. 2015

Thesis defence

  • Date of defence: 24. 8. 2015
  • Supervisor: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Ambrozová, Lucie. Zdravotní aspekty konzumace potravin s obsahem akrylamidu. Pardubice, 2015. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

University of Pardubice

Faculty of Chemical Technology

Bachelor programme / field:
Special Chemical and Biological Programmes / Laboratory Assistant

Theses on a related topic

  • No theses on a related topic available.