Bc. Zuzana Hledíková

Diplomová práce

Přírodní barviva a jejich stálobarevnost v potravinářských výrobcích

Natural colorants and their color fastness in food products
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá přírodními barvivy a jejich stálebarevností v potravinářských výrobcích. Cílem práce bylo vypracovat literární rešerši na základě odborné literatury a provést analýzu změn přírodních barviv v sirupech o různé refrakci. Bylo testováno 12 přírodních barviv od 3 různých dodavatelů po dobu 21 dní v sirupech o refrakci 0 °Brix, 8 °Brix, 32,5 °Brix a 65 °Brix a hodnotami pH …více
Abstract:
This master’s thesis deals with natural colorants and their color fastness in food products. The aim of this thesis was to elaborate a literature review based on scientific literature and carry out an analysis of color changes in sirups with various refraction. 12 natural colorants from 3 different suppliers were tested in sirups with refraction 0 °Brix, 8 °Brix, 32,5 °Brix and 65 °Brix and pH values …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
  • Oponent: Petr Otřísal, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin

Práce na příbuzné téma