Matyáš Češík

Bachelor's thesis

Analýza vybraných složek octa

Analysis of selected vinegar components
Anotácia:
Tato bakalářská práce se zabývá charakteristikou a porovnáním vybraných složek jablečných octů běžně dostupných v obchodních řetězcích vs. jablečných octů amatérsky připravených. Teoretická část je věnována historii, výchozím surovinám, technologii výroby, mikroorganismům a kvalitě octů. V experimentální části byla zkoumána barva a zákal vybraných vzorků octa pomocí kolorimetrie a nefelometrie. Dále …viac
Abstract:
This bachelor thesis deals with the characterization and comparison of selected components of commercially available apple cider vinegars vs. apple vinegars prepared by amateur DIY method. The theoretical part is dedicated to the history, raw materials, production technology, microorganisms and quality of vinegars. In the experimental part, the color and turbidity of selected vinegar samples were examined …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 7. 2023
Zverejniť od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Češík, Matyáš. Analýza vybraných složek octa. Pardubice, 2023. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

University of Pardubice

Faculty of Chemical Technology

Bachelor programme / odbor:
Evaluation and Analysis of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs