Bc. Michal Řiháček

Diplomová práce

Výživná hodnota čiroku

Nutritional value of sorghum
Anotace:
Střídání teplých a suchých period má za následek utlumení růstu vegetace, vysušování půd, což vede k vysokým ztrátám rostlinné produkce. Následně je tak těžké zabezpečit dostatečnou výrobu požadovaného množství krmiv. Jednou z alternativních možností je pěstování pícnin dobře snášejících sucho, jako je právě čirok. Diplomová práce je zaměřena na využití čiroku ve výživě přežvýkavců. V praktické části …více
Abstract:
The alternation of warm and dry periods results in slowing down of vegetation growth, drying of soils, which leads to high losses of plant production. Consequently, it is so difficult to ensure sufficient production of the required amount of feed. One of the many alternatives is to use plants tolerating dry conditions, such as sorghum in the sowing procedures.The diploma thesis is focused on the using …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Mgr. Ing. Eva Mrkvicová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta