Bc. Michal Řiháček

Master's thesis

Výživná hodnota čiroku

Nutritional value of sorghum
Abstract:
Střídání teplých a suchých period má za následek utlumení růstu vegetace, vysušování půd, což vede k vysokým ztrátám rostlinné produkce. Následně je tak těžké zabezpečit dostatečnou výrobu požadovaného množství krmiv. Jednou z alternativních možností je pěstování pícnin dobře snášejících sucho, jako je právě čirok. Diplomová práce je zaměřena na využití čiroku ve výživě přežvýkavců. V praktické části …more
Abstract:
The alternation of warm and dry periods results in slowing down of vegetation growth, drying of soils, which leads to high losses of plant production. Consequently, it is so difficult to ensure sufficient production of the required amount of feed. One of the many alternatives is to use plants tolerating dry conditions, such as sorghum in the sowing procedures.The diploma thesis is focused on the using …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2020

Thesis defence

  • Supervisor: Mgr. Ing. Eva Mrkvicová, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta