Vliv konzervace zeleninových omáček na jejich kvalitativní parametry – Mgr. Petra Lupoměská
Mgr. Petra Lupoměská
Master's thesis
Vliv konzervace zeleninových omáček na jejich kvalitativní parametry
The influence of preservation of vegetable sauces on their qualitative parameters
Abstract:
Zeleninové omáčky byly společně s dalšími produkty s nízkým pH v minulosti považovány za mikrobiologicky bezpečné. V posledních letech však začalo docházet k alimentárním nákazám i v souvislosti s konzumací těchto potravin. V případě zeleninových omáček byly tyto případy spojeny především se salsou, ale v menší míře i například s chilli omáčkami. K hlavním přenášeným patogenům patří Escherichia coli …moreAbstract:
Vegetable sauces, along with other low pH products, have been considered microbiologically safe in the past. In recent years, however, foodborne illness outbreaks related to consumption of these foods have begun to occur. In the case of vegetable sauces, these outbreaks were associated mainly with salsa, but to a lesser extent, even with chilli sauces. The main transmitted pathogens include Escherichia …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 23. 7. 2020
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Matěj Božik
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
LUPOMĚSKÁ, Petra. \textit{Vliv konzervace zeleninových omáček na jejich kvalitativní parametry}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2020. Available from: https://theses.cz/id/ltwx4a/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Farm Products Quality and Processing / Farm Products Quality and Processing
Theses on a related topic
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights