Prodloužení trvanlivosti jablečno-řepného moštu pomocí kombinace záhřevu a silic – Bc. Marek Mazal
Bc. Marek Mazal
Diplomová práce
Prodloužení trvanlivosti jablečno-řepného moštu pomocí kombinace záhřevu a silic
Shelf-life extension of apple-red beet juice by combination of temperature and essential oils
Anotace:
Silice jsou směsi chemických látek pocházejících z rostlin, jež jsou známé pro své antibakteriální a antifungální účinky. V současnosti je řešena problematika čerstvých ovocných šťáv a jejich údržnosti, která je dlouhá pouze v rámci několika týdnů, z tohoto důvodu jsou hledána alternativní ošetření, která by zachovala čerstvost šťáv a přítomnost zdraví prospěšných látek. V posledních letech navíc dochází …víceAbstract:
Essential oils are mixtures of chemical substances which derive from plants and they are known for their antibacterial and antifungal effects. At present, there is an issue of fresh juices and their shelf life, which is only few weeks long. Therefore there are researched alternative treatments to preserve freshness of juices and presence of heatlh benefical components. In addition, there is an increased …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Pavel Klouček, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MAZAL, Marek. \textit{Prodloužení trvanlivosti jablečno-řepného moštu pomocí kombinace záhřevu a silic}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/lunlse/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Sledování změn jakostních ukazatelů při prodloužení doby trvanlivosti tepelně opracovaných masných výrobků
Radmila Holčíková -
Multitemporální analýza vývoje krajiny v katastrálních územích Český Těšín a Mosty u Českého Těšína od poloviny 19. století.
Stanislava FUJAKOVÁ -
Tepelné mosty spodní stavby
Luboš Pokorný -
Sendvičové zdivo a tepelné mosty při výstavbě kláštera v Poličanech
Eliška Adamová -
Českobudějovické mosty
Ondřej Martíšek -
Reálné tepelné mosty u současných novostaveb
Marek Jiřena -
Čeští svatí patroni jako mosty spojující naši zemi se světem
Zuzana Konvicová -
Migrace velkých savců v úseku mezi Třincem a Mosty u Jablunkova
Tomáš ČERNÝ
Název
Vložil
Vloženo
Práva